Kompany kopt Manchester City langs United

30 april 2012, 22:55   Bijgewerkt: 30 april 2012, 23:20

Het is Manchester City gelukt om de cruciale derby van stadsgenoot United te winnen. Door een goal van Vincent Kompany op slag van rust werd het duel beslist, waardoor City de grote favoriet voor de titel is geworden in de Premier League. Beide teams staan in punten gelijk, maar City heeft een beter doelsaldo.

De belangen waren voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk. De winnaar van dit duel zou de grootste kans op  het Engelse kampioenschap hebben. Voor United volstond een gelijkspel ook, aangezien het drie punten voorsprong op City had. De thuisploeg moest dus winnen en ging ook fel van start. Manchester United kwam met een vijfmans middenveld het veld op en speelde afwachtend. City kreeg de betere kansen, maar moest tot de blessuretijd wachten op de eerste goal. Vincent Kompany ontsnapte aan de aandacht van de United-verdediging bij een hoekschop, waarna de Belg hard binnen mocht koppen.

In de tweede helft kwam United wat beter voor de dag, waarop Mancini besloot om een klein half uur voor tijd Nigel de Jong in de ploeg te brengen. De Nederlanse verdedigende middenvelder verving Tevez, waardoor Aguero als enige spits bleef staan.  De spanning steeg met de minuut, ook bij de coaches. Alex Ferguson en Roberto Mancini kregen het met elkaar aan de stok, waarna Ferguson maar besloot dat hij de wijste moest zijn door weg te lopen.

In de slotfase kreeg City genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, onder meer via Yaya Touré, Aguero en Nasri. Dat gebeurde niet, waardoor het spannend bleef, al creëerde United veel te weinig. De goals bleven zelfs met vijf minuten blessuretijd uit, waardoor de succesvolle kopbal van Vincent Kompany bepalend bleek te zijn. Het kan wel eens de belangrijkste goal van de Belg in zijn carrière zijn geweest.

Manchester City heeft een beter doelsaldo (acht goals) dan United en speelt nog uit bij Newcastle United en thuis tegen Queens Park Rangers. Wanneer die wedstrijden gewonnen worden, is de ploeg vrijwel zeker de nieuwe kampioen van Engeland. Het is aan United om het nog spannend te maken, door met grote cijfers thuis van Swansea en uit van Sunderland te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen