Ronaldo helpt Real met 41e seizoensgoal aan zege

14 april 2012, 22:41   Bijgewerkt: 14 april 2012, 22:50

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid aan drie punten geholpen in de Spaanse competitie. De Portugese steraanvaller voorkwam zaterdagavond tegen Sporting de Gijón dreigend puntenverlies met zijn 41e treffer van het seizoen. Karim Benzema bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-1.

De bezoekers, die in degradatienood verkeren, waren na een half uur zowaar op 0-1 gekomen door een rake strafschop van Miguel Angle de las Cuevas na hands van Sergio Ramos. Gonzalo Higuain deed nog voor rust iets terug, waarna het lang op 1-1 leek uit te draaien.

Tot Ronaldo opstond. De Portugees zette de Koninklijke een kwartier voor tijd op aangeven van Angel Di Maria op voorsprong, waarna Benzema het lot van Gijón bezegelde. Daarmee benutte de Spaanse grootmacht de overtalsituatie die kort daarvoor was ontstaan na het wegzenden van Roberto Canella.

Het slotakkoord van Benzema betekende dat hoogstwaarschijnlijk een record uit de boeken gaat. De Fransman bracht de totale productie van Real deze competitie op 107. Daarin slaagde de witte equipe ook in het succesvolle seizoen 1989-90 in onder leiding van John Toshack.

Koploper Real zet naaste belager FC Barcelona daarmee op zeven punten achterstand in de Primera Division. De Catalanen kunnen het verschil later op zaterdag weer terugbrengen naar vier punten als de ploeg weet te winnen van Levante UD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen