Torres maakt hattrick, V/d Vaart trefzeker

29 april 2012, 18:53   Bijgewerkt: 29 april 2012, 19:34

Elf thuisduels in de Premier League had Fernando Torres al niet meer gescoord voor Chelsea. Maar zondag nam de Spaanse spits het er op Stamford Bridge in de derby tegen Queens Park Rangers eens goed van. Hij velde de Londense promovendus met een hattrick. Het werd uiteindelijk 6-1.

Daniel Sturrigde (afstandsschot) en John Terry (kopbal uit een corner) bezorgden Chelsea in het eerste kwartier een 2-0 voorsprong. Vervolgens was het tijd voor de show van Torres.

De Spaanse spits maakte er na negentien minuten 3-0 van. Na een 1-2'tje met voormalig Feyenoorder Salomon Kalou omspeelde hij doelman Patrick Kenny en schoof binnen. Vier minuten later strafte Torres gestuntel in de defensie van QPR genadeloos af met de 4-0. Uit een counter voltooide hij na 65 minuten de hattrick, dit tot vreugde van niemand minder dan eigenaar Roman Abramovich. Florent Malouda maakte er tien minuten voor tijd zelfs nog 6-0 van. Djibril Cisse redde in de 84ste minuut de eer voor de arme bezoekers.

Vóór de wedstrijd tussen Chelsea en QPR werden overigens geen handen geschud. Omdat hij eerder dit seizoen racistisch bejegend zou zijn door Terry, zou Anton Ferdinand de hand van de Chelsea-captain weigeren. Om dat gênante tafereel te voorkomen, besloot de FA de plichtpleging dan maar helemaal te schrappen.

Ondanks de zege blijft Chelsea zesde. Nummer vijf Tottenham Hotspur won thuis namelijk met 2-0 van Blackburn Rovers. Op White Hart Lane hadden The Spurs niets te duchten van de Rovers. In de 22ste minuut, kort nadat Sandro de onderkant van de lat had geraakt, opende Rafael van der Vaart in een scrimmage de score. Kyle Walker legde een kwartier voor tijd uit een vrije trap de eindscore vast op 2-0.

Tottenham komt met deze driepunter op gelijke hoogte met nummer vier Newcastle United, dat zaterdag pak slaag kreeg bij Wigan Athletic (4-0). Beide clubs hebben 62 punten. Chelsea staat op 61. De vierde plek levert vooralsnog een ticket voor de laatste voorronde van de Champions League op.