Vorm boekt overtuigende zege met Swansea

14 april 2012, 17:53   Bijgewerkt: 14 april 2012, 18:32

Swansea City is zo goed als zeker van nog een jaar Premier League-voetbal. De promovendus boekte zaterdag een klinkende overwinning op Blackburn Rovers. Swansea-doelman Michel Vorm hield het doel schoon en zag zijn team drie doelpunten maken: 3-0. De ploeg van trainer Brendan Rodgers vindt door de driepunter aansluiting bij het linkerrijtje in de Engelse competitie.

Gylfi Sigurdsson opende in de 37e minuut de score op aangeven van Joe Allen. Vlak voor rust verdubbelde Nathan Dyer de voorsprong van dichtbij: 2-0. Een eigen doelpunt van Scott Cann na ruim een uur spelen bezegelde het lot van Blackburn, dat op een zorgwekkende voorlaatste plaats blijft steken door de nederlaag.

Queens Park Rangers ging in de strijd om degradatie ook onderuit. West Bromwich Albion was met 1-0 te sterk voor de promovendus. Graham Dorrans tekende halverwege de eerste helft op aangeven van Odemwingie voor de enige treffer van de wedstrijd. Hekkensluiter Wolverhampton Wanderers sprokkelde een puntje tegen Sunderland (0-0), maar moet vrezen voor degradatie naar het Championship. Het gat met nummer negentien Blackburn bedraagt vijf punten.