Winnend ManCity hoopt weer na misstap ManU

11 april 2012, 22:41   Bijgewerkt: 11 april 2012, 23:00

Manchester City mag weer hopen in de Engelse titelrace. The Citizens boekten woensdag op het eigen Eastlands een 4-0 overwinning op West Bromwich Albion en zagen koploper Manchester United verrassend onderuit gaan bij laagvlieger Wigan Athletic (1-0). Daardoor loopt het verschil tussen de Manchesterse titelkandidaten terug tot vijf punten, met nog vijf duels te spelen.

Bij Manchester City stond Nigel de Jong in de basis, Mario Balotelli ontbrak wegens een schorsing. Zonder het enfant terrible liep het uitstekend bij de club van Roberto Mancini. Sergio Agüero was de grote man. De Argentijn nam de eerste twee goals voor zijn rekening en leverde de eindpass bij de 3-0 van Carlos Tevez en de 4-0 van David Silva.

In Wigan, waar Ronnie Stam op de bank bleef, maakte Manchester United een niet al te sterke indruk. Een treffer van Shaun Maloney, voorbereid door Jean Beausejour, vlak na de rust werd The Red Devils fataal (1-0).

Arsenal verstevigde de derde plaats. Met een 3-0 overwinning bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers zetten The Gunners nummer vier Tottenham Hotspur op vijf punten achterstand, waarmee rechtstreekse plaatsing voor de Champions League  een stuk dichterbij is gekomen.

Arsenal had een makkelijke avond in Wolverhampton. Al na acht minuten kreeg Sébastien Bassong van The Wolves rood, Robin van Persie benutte de strafschop die uit de overtreding voortvloeide. Twee minuten bereidde de Nederlandse topscorer de 0-2 van Theo Walcott voor, Yossi Benayoun bepaalde na 69 minuten de eindstand op 0-3. Bij Wolverhampton bleef Dorus de Vries op de bank.

Michel Vorm ging met Swansea City hard onderuit bij degradatiekandidaat Queens Park Rangers. Joey Barton, Jamie Mackie en Akos Buzsaky zorgden voor een 3-0 eindstand in Londen. Swansea zakt door het verlies naar het onderste deel van de middenmoot in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen