Italië bezorgt Engeland nieuw penaltytrauma

24 juni 2012, 23:28   Bijgewerkt: 25 juni 2012, 00:06

Italië heeft zich als laatste ploeg verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van het EK. De equipe van bondscoach Cesare Prandelli was zondag in Kiev, na een 0-0 gelijkspel, na penalty’s te sterk voor Engeland, dat zodoende weer met lege handen achterbleef na een strafschoppenreeks. Het werd 4-2. Donderdag staan de Italianen in de halve finale tegenover het favoriete Duitsland.

In de voorgaande drie kwartfinales waarin de krachtsverschillen dusdanig groot dat van een echte wedstrijd nauwelijks sprake was. Voor Engeland- Italië kon dat absoluut niet gezegd worden. Beide ploegen toonden zich op papier goed aan elkaar gewaagd en maakten dat op het veld ook waar. Ze schotelden de supporters in de Oekraïense hoofdstad Kiev een mooie pot voor.

Het daaropvolgende kwartier was voor Engeland, maar naarmate de wedstrijd vorderde, namen de Italianen het initiatief steeds meer in handen. Kansen waren er evenwel over en weer. Zo waren de Zuid-Europeanen enkele malen via Mario Balotelli gevaarlijk, terwijl de Engelsen via Danny Welbeck hadden moeten scoren. De jongeling schoot na een counter echter over.

Er werd echter niet gescoord en dus moest er verlengd worden. Voor het eerst dit evenement werd er niet gescoord in de eerste negentig minuten. Dat zegt genoeg over de amusementswaarde die dit EK biedt. En ondanks de 0-0 vielen ook Italië en Engeland niet uit de toon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen