Advocaat: "Snap alle commotie niet zo"

21 november 2012, 15:30

Dat PSV tegen Dnjepr aantreedt zonder Mark van Bommel, Kevin Strootman, Jetro Willems en Luciano Narsingh, wil volgens coach Dick Advocaat zeker niet zeggen dat zijn club de wedstrijd laat lopen. De vier spelers zijn geblesseerd, verduidelijkt de coach. "Als we morgen tegen Vitesse hadden gespeeld, had ik ze ook niet opgesteld."

Advocaat kondigde afgelopen weekend, na de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-6), al aan dat hij tegen Dnjepr met een gewijzigd elftal zou spelen. Dat kwam hem op kritiek te staan van onder meer AZ-coach Gertjan Verbeek en Heracles Almelo-preses Jan Smit. Laatstgenoemde noemde het zelfs 'arrogantie ten top' van PSV en vindt dat de club uit Eindhoven hiermee het Nederlands voetbal een slechte dienst bewijst.

Advocaat snapt daar helemaal niets van, zegt hij op de website van PSV. "Als we morgen tegen Vitesse voor de competitie hadden gespeeld, had ik deze spelers ook niet opgesteld. Ik vind het commentaar van andere trainers en bestuurders dan ook een beetje misplaatst. PSV speelt al 38 jaar onafgebroken in Europa en pakt al jaren de meeste punten voor de coëfficiëntenlijst, waar hebben we het over? We hebben alle wedstrijden met het sterkst mogelijke team gespeeld en dat doen we nu ook."

PSV zal de wedstrijd tegen Dnjepr dus zeker niet laten lopen, stelt de Hagenaar. "De instelling is hetzelfde. Als wij twee wedstrijden winnen zijn we door. Dat is het doel."

Ook Georginio Wijnaldum wil gewoon drie punten pakken tegen Dnjepr, zegt hij. "Wij willen iedere wedstrijd winnen en ook in de Europa League zover mogelijk komen. We kunnen er niets aan doen dat die jongens geblesseerd zijn. Het speelt dan ook helemaal niet in de groep. Europese wedstrijden zijn goed voor je ontwikkeling en voor het hele team. We willen gewoon zo ver mogelijk komen", aldus de spelmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen