Sturing lovend over debutant Vleminckx

21 januari 2013, 17:09

Björn Vleminckx kende zondag een schitterend debuut in dienst van het Turkse Genclerbirligi. De voormalig topscorer van NEC liet in zijn debuutwedstrijd tegen Antalyaspor zien het scoren nog niet verleerd te zijn.

"Hij was echt geweldig", aldus assistent-trainer Edward Sturing tegenover Voetbal International over de tijdelijk van Club Brugge overgenomen Vleminckx. "Wat wij nodig hadden was een fysiek sterke maar beweeglijke aanvaller. In Turkije sta je als spits veelal tegenover grote houten verdedigers. Vleminckx kan daar goed mee omgaan en is een sterk aanspeelpunt."

Genclerbirligi deed in de zomer ook al een poging de Belg naar Turkije te halen. "We wisten dat hij in Brugge weinig speelde. Destijds bleek het niet mogelijk hem te halen, deze transferperiode gelukkig wel. Feit is dat Vleminckx veel te lang niet heeft gevoetbald, maar daar was tegen Antalyaspor nauwelijks iets van te merken. Hij deed het fantastisch en conditioneel en fysiek is hij in orde. Genclerbirligi gaat veel plezier aan hem beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen