Vleminckx blij met overstap: "Trainer gelooft in mij"

4 januari 2013, 09:13

Na maanden bankzitten hoopt Björn Vleminckx in 2013 eindelijk weer wekelijks aan spelen toe te komen. De voormalig topscorer van de Eredivisie stapt over naar het Turkse Genclerbirligi, dat hem voor een half jaar huurt van Club Brugge.

Vleminckx (27) kijkt uit naar zijn avontuur, zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik had een goed gesprek met trainer Fuat Capa en die toonde heel veel vertrouwen in mij. "Ik kende hem alleen van naam. Hij kende mij gelukkig beter. Deze trainer gelooft in mij."

"Ik richt me nu op deze club en wil zoveel mogelijk spelen. In augustus wilden ze me ook al, maar toen wou ik mijn kans gaan bij Club. Vier maanden later moet ik echter vaststellen dat mijn situatie nog niet veranderd is", aldus de oud-spits van NEC.

Trainer Capa kent Vleminckx mogelijk nog uit Nederland, want de Turkse Belg was enige tijd coach van MVV en RBC Roosendaal. Hij is gecharmeerd van van bonkige spits. "Ik hou van zijn mentaliteit, hij gaat er altijd voor. Dat compenseert het beetje ritme dat hij mogelijk mist. In Turkije zijn ze dol op dit soort hardwerkende spitsen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen