Liverpool verliest ondanks beloonde fopduik Suarez

11 februari 2013, 22:54   Bijgewerkt: 11 februari 2013, 22:59

Liverpool is voor de tweede keer dit Premier League-seizoen onderuit gegaan tegen West Bromwich Albion. Na de 3-0 uitnederlaag op de eerste speeldag, werd het maandag op het eigen Anfield 0-2. En dat terwijl Luis Suarez diep in de tweede helft met een schwalbe een penalty versierde, Steven Gerrard miste echter.

Suarez ging in de 76ste minuut in een duel met oud-NEC'er Jonas Olsson wel heel gewillig naar de grond, maar scheidsrechter Jonathan Moss tuinde erin en wees naar de stip. Ben Foster keerde echter de matige inzet van Gerrard.

Een paar minuten later lag aan de andere kant de 0-1 erin. Gareth McAuley kopte raak uit een hoekschop, na slecht dekkingswerk van Daniel Agger. Via invaller Romelu Lukaku werd het in blessuretijd zelfs nog 0-2. In de eerste 75 minuten viel er overigens weinig te genieten op het altijd sfeervolle Anfield. Alleen een hoogstandje van Suarez -een balletje achter het standbeen langs- zorgde voor opwinding.

West Bromwich Albion gaat Liverpool door de overwinning voorbij op de ranglijst. WBA staat nu zevende. Liverpool, waar Oussama Assaidi ontbrak, bezet plek acht.