Wereldgoal Totti beëindigt crisis AS Roma

16 februari 2013, 22:44   Bijgewerkt: 17 februari 2013, 18:54

De sportieve crisis van AS Roma lijkt voorbij. De Romeinse club wist zijn laatste zes wedstrijden in de Serie A niet te winnen, maar vloerde zaterdag voor eigen publiek uitgerekend koploper Juventus. Het werd 1-0 in het Stadio Olimpico in Rome.

Twee schamele puntjes uit vijf duels, dat was de magere oogst van Roma in de laatste periode van Zdenek Zeman. Het voetbal was wel aardig, maar dat telt niet. Zeker niet in Italië. En dus werd de Tsjech ontslagen en kwam Aurelio Andreazzoli. Dat sorteerde vorige week tegen Sampdoria nog niet het gewenste effect (3-1).

Maar tegen Juventus kwam daar verandering in. Voor rust hadden de bezoekers uit Turijn nog het betere van het spel, maar ze wisten Maarten Stekelenburg zelden aan het werk te zetten. Wel moest de Nederlandse doelman een vrije trap van Andrea Pirlo uit de hoek halen. In de tweede helft toonde Roma meer lef en dat leverde na een klein uur de prachtige 1-0 van publiekslieveling Francesco Totti op.

De Romeinse vedette kreeg een afgeslagen vrije trap voor de voeten en schoot van twintig meter kiezelhard in de kruising. Voor rust was Totti nog aan een rode kaart ontsnapt voor een harde tackle op de knie van Pirlo. Dat er van boze opzet geen sprake was, bleek wel uit de geschrokken reactie van Totti.

In het laatste half uur zat de 1-1 er nooit echt in voor Juventus. Daardoor kan Napoli zondag op twee punten komen. Dan moet het thuis winnen van Sampdoria. AS Roma klimt door de overwinning naar de zevende plaats in de Italiaanse Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen