De Boer: "We benutten onze kansen niet"

Ger
1 maart 2013, 15:30

Ajax hoopt zaterdag na het laatste fluitsignaal in Enschede weer eens als winnaar het veld te verlaten. De landskampioen bleef in de vorige speelronde op een teleurstellend gelijkspel steken tegen ADO Den Haag. Bovendien vloog de Amsterdamse club uit de Europa League en KNVB Beker, waardoor het vizier nu volledig op de Eredivisie is gericht.

Trainer Frank de Boer noemt de uitwedstrijd tegen FC Twente de eerste in een reeks van tien finales. "We zijn afgelopen week twee keer onnodig uit een toernooi geknikkerd. Dat doet je als trainer wel even wat", geeft de oud-international toe op de website van Ajax. "In de beker tegen AZ hebben we weliswaar niet met ons sterkste team gespeeld, maar alsnog hebben we 75 minuten lang gedomineerd en kansen gecreëerd. We hadden alleen weer last van het euvel van de laatste weken dat we de kansen niet benutten."

De Boer beseft dat FC Twente ook snakt naar een overwinning. De Enschedese club kon dit kalenderjaar nog geen driepunter begroeten, wat trainer Steve McClaren deed besluiten zijn conclusies te trekken. "Twente zit eigenlijk een beetje in hetzelfde schuitje. De resultaten zijn minder en daarnaast is de trainer ook nog eens weg", aldus De Boer. "Ze zullen -  net als wij -  wat moeten laten zien."

Net als tegen AZ ontbreekt Isaac Cuenca in de wedstrijdselectie. Danny Hoesen vervangt de Spanjaard, die last heeft van lichte knieklachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen