Eriksen: "Ik had meer van FC Twente verwacht"

Ger
3 maart 2013, 07:00

Ajax deed zichzelf afgelopen maand ernstig tekort in zowel de Europa League als het nationale bekertoernooi. Op bezoek bij FC Twente in de Eredivisie verwelkomde de landskampioen zaterdagavond weer eens een positief resultaat. Door een verdiende driepunter (0-2) blijft Ajax koploper PSV in de nek hijgen.

Uit een vrije trap van Eriksen verdubbelde Toby Alderweireld de marge nog voor de pauze. Het was niet voor het eerst dat Ajax voor de doelpunten afhankelijk was van verdedigers. "We hebben dit seizoen inderdaad niet echt een topscorer. Dat komt ook mede door blessures bij onze aanvallers. Zo heeft Kolbeinn (Sigthórsson, red.) lang aan de kant gestaan. Maar het maakt niet uit welke speler scoort, als onze ploeg maar als winnaar het veld verlaat", zegt Eriksen.

Nu de rol van Ajax in Europa en het bekertoernooi is uitgespeeld, staat het vizier vol op de competitie. Met nog negen duels op het programma heeft de titelverdediger slechts twee punten achterstand op lijstaanvoerder PSV. Eriksen: "We beseffen dat er de komende weken veel op het spel staat. De resterende wedstrijden zijn voor ons allemaal finales. We hebben de laatste tijd veel pech gehad. Hopelijk zit het ons vanaf nu wat vaker mee."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen