Prachtgoal Balotelli bezorgt Italië gelijkspel

21 maart 2013, 22:24   Bijgewerkt: 21 maart 2013, 23:52

Italië en Brazilië hebben elkaar donderdag in een leuk optreden in evenwicht gehouden. De oefenwedstrijd tussen beide landen in Geneve eindigde in 2-2. Mario Balotelli tekende op heerlijke wijze voor het slotakkoord.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet optimaal voor de Italianen. Hun vliegtuig werd woensdag kort voor de landing door de bliksem getroffen. Hoewel er niemand gewond raakte en er van serieus gevaar nooit sprake is geweest, was het wel een angstig moment, zei bondscoach Cesare Prandelli naderhand. Van de schrik bekomen manoeuvreerde de keuzeheer zijn team in de rol van underdog.

Maar Italië was in de openingsfase de bovenliggende partij en kreeg ook de betere kansen. Brazilië-keeper Júlio César, in het verleden jarenlang in Italië actief bij Internazionale, hield zijn doel echter schoon. De gemiste kansen braken de Azzurri op: in de laatste tien minuten van de eerste helft liepen de Brazilianen uit tot een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Fred en Oscar.

Fred volleerde in de 33ste minuut bij de tweede paal binnen. Negen minuten later zorgde Oscar op aangeven van Neymar voor de 0-2. Daarmee leek het beslist. Want de laatste keer dat de Goddelijke Kanaries een dergelijke voorsprong uit handen gaven, was alweer veertien jaar geleden, in 1999 tegen Oranje.

Maar Italië bracht daar verandering in. Daniele De Rossi maakte in de 54ste minuut de aansluitingstreffer door een corner binnen te werken en drie minuten daarna tekende Mario Balotelli op heerlijke wijze voor de gelijkmaker. De spits van AC Milan joeg de bal na een solo vanaf twintig meter hard in de rechterbovenhoek.

Daarmee was de eindstand bepaald en is het Italië dus opnieuw niet gelukt om een oefeninterland te winnen. Maar gezien het scoreverloop zal de viervoudig wereldkampioen opgelucht zijn met het resultaat. Komende zomer staan beide landen alweer tegenover elkaar, dan op de Confederations Cup in Brazilië.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!