Arsenal komt goed weg tegen Fulham-tiental

20 april 2013, 17:54   Bijgewerkt: 20 april 2013, 18:12

Hoewel Arsenal bijna tachtig minuten met een man meer speelde, had de ploeg van manager Arsene Wenger zaterdag veel moeite met stadgenoot Fulham. Uiteindelijk wonnen de Londenaren wel op Craven Cottage, met 0-1.

Fulham, getraind door Martin Jol, kwam al in de twaalfde minuut met tien man te staan. Steve Sidwell, nota bene net terug van een schorsing, ging hard door op de voet van Mikel Arteta en kreeg terecht rood van scheidsrechter Andre Marriner. Desondanks had Arsenal moeite met kansen creëren in het sfeervolle stadion.

Olivier Giroud schoot na ongeveer een half uur uit het niets op de paal. Op slag van rust werd het dan toch 0-1. Laurent Koscielny verlengde een vrije trap van Theo Walcott, waardoor het voor Per Mertesacker een koud kunstje was om te scoren. De Duitse verdediger tikte van dichtbij binnen. Maar de goal gaf Arsenal geen vleugels.

Want ook na rust speelden de bezoekers verre van goed. De druk van Fulham werd steeds groter, maar de 1-1 bleef uit. PSV-huurling Stanislav Manolev dacht wel te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht geannuleerd vanwege buitenspel. Dezelfde Manolev was in de slotfase betrokken bij een actie die ertoe leidde dat ook Arsenal met tien man verder moest. Voor een overtreding op de Bulgaar kreeg Giroud rood.

Arsenal neemt door de overwinning de derde plaats in de Premier League over van Chelsea, maar de stadgenoot speelde wel twee duels minder. De nummer drie kwalificeert zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier gaat de voorrondes van het miljoenenbal in. Fulham, waar Jol een basisplaats had voor Urby Emanuelson, blijft ondanks de nederlaag in de middenmoot van het klassement.

Everton doet ook nog mee in de strijd om Champions League-voetbal, maar sneed zichzelf lelijk in de vingers. The Toffees, met John Heitinga in de basis, werden slachtoffer van het Paolo Di Canio-effect bij Sunderland. Vlak voor de pauze maakte Stephane Sessegnon de enige goal: 1-0. Sunderland, vorige week al te sterk voor aartsrivaal Newcastle, neemt hierdoor verder afstand van de degradatiezone.

Met Michel Vorm en Jonathan De Guzman in de basis, en Dwight Tiendalli op de bank, speelde Swansea City thuis 0-0 tegen Southampton, waar Jos Hooiveld aan de aftrap verscheen. Newcastle United pakte op bezoek bij West Bromwich Albion een punt: 1-1. Vurnon Anita bleef reserve bij The Magpies, Tim Krul is geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen