Finnbogason: "Ga Bony niet meer overtreffen"

15 april 2013, 11:27

Hij scoorde dit weekend tegen Willem II weer twee keer en bracht zijn totaal daarmee op 23 doelpunten, maar aan de eerste plaats op het topscorerslijst van de Eredivisie denkt Alfred Finnbogason niet meer. Wilfried Bony, die al dertig keer scoorde, is volgens de IJslandse spits van SC Heerenveen definitief uit het zicht verdwenen.

"Nee, dat denk ik niet", antwoordt Finnbogason op de clubwebsite op de vraag of hij Bony nog denkt te kunnen passeren. "We spelen nog maar vier wedstrijden, dus dat wordt heel lastig. Ik denk niet dat ik of andere spelers Bony nog kunnen overtreffen."

"Het is ook niet zo dat ik daar heel erg mee bezig ben", haast de pas 24-jarige aanvaller zich te zeggen. "Niet met Bony en niet met het klassement. Ik ben bezig met mezelf en met sc Heerenveen. Ik wil goed spelen en belangrijk zijn voor de club."

Dat laatste lukt door zijn goals zeker, over het eerste is hij minder tevreden. Want hij speelt niet altijd even goed, al pikt hij ook in mindere duels zijn goaltjes mee. "Ik weet eigenlijk niet hoe dat kan. Ik probeer me gewoon te blijven focussen op die ene kans die nog gaat komen. Vaak lukt me dat. Wat dat betreft ben ik heel effectief. In sommige wedstrijden heb ik wel goed gespeeld, maar scoorde ik niet. Het belangrijkste is toch om goals te maken. Het liefst wil ik natuurlijk goed spelen én doelpunten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen