Bojan legt basis voor zege Ajax op Werder

19 juli 2013, 22:26   Bijgewerkt: 19 juli 2013, 22:41

Ajax heeft ook zijn tweede oefenduel op vrijdag gewonnen. Werder Bremen werd in Meppen met 3-2 verslagen. Eerder op de dag was de ploeg van coach Frank de Boer in Emmen al met 1-0 te sterk voor Osasuna.

Waar De Boer tegen Osasuna vooral een beroep deed op de reservespelers voor dit seizoen, speelde tegen Werder zijn beoogde basiselftal: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen, Eriksen; Bojan, Sigthórsson, Fischer. Toby Alderweireld geniet normaalgesproken de voorkeur boven Veltman, maar de Belgische verdediger speelde na rust slechts een half uur.

Alderweireld kwam in de 63ste minuut in de ploeg. Op dat moment leidde Ajax al met 2-0. Dat was vooral te danken aan Bojan Krkic. De van FC Barcelona gehuurde aanvaller leverde bij de 1-0 van Daley Blind de assist en zorgde op slag van rust, met zijn eerste doelpunt voor Ajax, zelf voor de 2-0.

Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de slotfase werd nog drie keer gescoord. Werder, waar Eljero Elia inviel, scoorde twee keer via Akpala en Petersen. Genoeg voor een gelijkspel was dat echter niet. Christian Eriksen had Ajax tussendoor namelijk al aan een 3-1 voorsprong geholpen.