Celtic wint weer in slotfase

31 augustus 2013, 15:51   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 16:29

Op een uitstekende grasmat in Dundee heeft Celtic ternauwernood drie punten gepakt bij Dundee United. Anthony Stokes bekroonde zichzelf tot matchwinner, nadat hij in de slotfase een vrije trap wist om te toveren in een doelpunt. Deze treffer betekende een 0-1 overwinning voor de ploeg van manager Neil Lennon.

De Schotse ploeg, die deze week onder andere gekoppeld werd aan Ajax in de groepsfase van de Champions League, begon met de Nederlanders Derk Boerrigter en Virgil van Dijk in de basis. Beide spelers vielen afgelopen week in het Champions League playoff duel in tegen Shakhter Karagandy uit Kazachstan. Van Dijk had voor dat duel wat fysieke klachten.

Van Dijk liet zien erg gretig te zijn en was in de eerste helft dicht bij een doelpunt, toen hij vanaf 25 meter hard richting doel schoot. Celtic wist in het begin veel druk uit te oefenen op de defensie van Dundee, maar dat werd naarmate de wedstrijd vorderde wat minder. Het was een wat rommelige wedstrijd en Celtic speelde wat onsamenhangend.

De wedstrijd leek zonder doelpunten te eindigen, maar bij Celtic moet je altijd rekening houden met een late, beslissende treffer, zo blijkt. Nadat ze eerder deze week al kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League wisten te behalen in de blessuretijd, was het nu Anthony Stokes die Celtic een late overwinning bezorgde. Hij werd neergehaald op de rand van de zestien meter en nam zelf de vrije trap voor zijn rekening. Stokes krulde de bal over muur in het doel, waardoor Celtic wist te winnen in Dundee. Boerrigter maakte dit niet meer mee, aangezien de voormalig Ajacied in de 83e minuut naar de kant werd gehaald.

Een smet op de overwinning van Celtic, was het uitvallen van de Zweed Mikael Lustig. Er wordt gevreesd dat de rechtsback lang uit de roulatie zou zijn, wat kan betekenen dat de Zweed niet inzetbaar is in de Champions League wedstrijden tegen Ajax.

Celtic versterkte zich onlangs overigens met Teemu Pukki. Naar verluidt wil de Schotse ploeg zich ook verzekeren van de diensten van Alexander Büttner (Manchester United) en Lee Tomlin (Peterborough United).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen