Eto'o bij Chelsea herenigd met Mourinho

29 augustus 2013, 17:11   Bijgewerkt: 29 augustus 2013, 17:31

Samuel Eto'o wordt definitief herenigd met José Mourinho. De 32-jarige spits uit Kameroen heeft donderdag voor één jaar getekend bij Chelsea, waar hij opnieuw onder Mourinho gaat voetballen. De twee werkten eerder samen bij Internazionale en wonnen in 2010 onder meer de landstitel én Champions League.

"Ik ben heel blij dat ik nu voor Chelsea mag uitkomen en kan niet wachten op mijn debuut hier", reageert Eto'o op de officiële website van de Londense club. "Het was geen moeilijke beslissing om deze stap te zetten. Ik heb gezien welke kwaliteiten Chelsea heeft en heb eerder uitstekend samengewerkt met Mourinho. Dus toen de mogelijkheid kwam, heb ik deze meteen aangegrepen."

Eto'o speelde in zijn jeugd voor Real Madrid, maar wist daar niet door te breken. Via onder meer Real Mallorca kwam hij in 2004 bij aartsrivaal FC Barcelona terecht. In totaal bleef hij vijf jaar bij de Catalanen, waarin hij 232 officiële duels speelde. Daarin was hij goed voor 152 doelpunten. Mede door de scoringsdrift van de Kameroense vedette won FC Barcelona in 2006 en 2009 de Champions League.

Ook met Internazionale veroverde Eto'o, in zijn eerste seizoen, de bokaal van Europa's grootste clubcompetitie. Daarmee is hij nog maar één titel verwijderd van het record van Clarence Seedorf, die de Champions League vier keer won.

In augustus 2011 verhuisde Eto'o naar het ambitieuze Anzhi Makhachkala. Bij de Russische club verdiende hij naar verluidt twintig miljoen euro per jaar, maar echt grote successen bleven uit. Daarom besloot de directie van de club uit Dagestan onlangs het roer 180 graden om te gooien. Alle dure spelers moeten de deur uit, om plaats te maken voor de eigen jeugd. Met het vertrek van Eto'o, viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar, lijkt de grote schoonmaak bij Anzhi compleet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen