Herstelde Raitala wil zich terugknokken in basis

20 augustus 2013, 11:28

Jukka Raitala maake maandag na ruim een maand blessureleed zijn rentree in het beloftenteam van sc Heerenveen. De linksachter speelde één helft in het met 5-1 gewonnen duel tegen Jong FC Dordrecht. De Fin is blij met zijn terugkeer.

"Ik ben weer fit en dat voelt heel goed. Ook al speelde ik maar een helft; het was heerlijk om weer minuten gemaakt te hebben. Ik vond dat het best ‘oke’ ging. Ik wilde solide spelen en in het begin simpele ballen geven om zo steeds meer vertrouwen op te doen. Dat lukte goed", aldus Raitala op de website van de Friezen.??

Raitala viel in de voorbereiding van de ene blessure in de andere. "Eerst liep ik een enkelblessure op en daarna kreeg ik ook nog last van mijn bovenbeen. Extra vervelend was het dat dit in de voorbereiding gebeurde. Net de periode waarin je normaal gesproken juist aan je conditie en fitheid werkt. Ook formeert de trainer in die periode zijn team. Helaas kon ik toen niet spelen."

Nu hij weer fit is, weet Raitala wat hem te doen staat. "Ik heb de afgelopen twee weken al meegetraind met de selectie en nu dus speelminuten gepakt. Dat is een belangrijke eerste stap. De komende weken probeer ik me terug te knokken in de basis. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga er voor."

Raitala moet in Friesland onder meer de concurrentie aangaan met Mitchell Dijks, die dit seizoen door Heerenveen gehuurd wordt van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen