Mourinho: "Zelf geen probleem met verkoop aan rivaal"

25 augustus 2013, 12:09   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 12:28

Het is bekend dat het Chelsea van José Mourinho al een tijdje naar de diensten van Wayne Rooney zit te hengelen. The Blues zagen reeds twee biedingen naar de prullenbak verwezen worden. Manchester United, de club waar Rooney op het moment genoegen moet nemen met een reserverol, heeft geen intentie om de Engelsman te verkopen. Wellicht speelt het feit dat Chelsea een concurrent is van de club van Robin van Persie een rol in dit verhaal.

SkySports maakt melding van een aantal uitspraken van Mourinho over de situatie rondom Rooney. Zo stelt hij bijvoorbeeld het volgende: “Volgens mij is het niet zo moeilijk: of je wilt Rooney heel graag behouden, of niet.” De Portugees is van mening dat er sprake is van een ‘ouderwetse mentaliteit’, waarmee hij doelt op het feit dat United de Engelsman waarschijnlijk liever niet ziet vertrekken naar een club in het binnenland, maar naar een buitenlandse ploeg.

Daar laat The Special One (toen hij bij Chelsea arriveerde noemde hij zichzelf ‘The Happy One’) het overigens niet bij. “Soms worden spelers gepusht om naar het buitenland te verkassen, terwijl behoud voor de competitie betekent dat de kwaliteit van de competitie hoger zal worden. Kijk maar naar Italië, daar is het ook geen probleem”, waarmee de Portugees doelt op transfers van bijvoorbeeld Filippo Inzaghi en Andrea Pirlo.

Mourinho laat overigens weten dat, mocht Rooney de selectie komen versterken, dat het deze zomer de laatste zet van de Londenaren zal zijn op de transfermarkt. Wanneer Mourinho gevraagd wordt waarom Chelsea nog een derde bod zou ondernemen, antwoordt hij: “We zullen nog een bod neerleggen en zij zullen weer nee zeggen. Maar wat hebben we te verliezen? Een email.”

Tot slot gaf Mourinho een voorbeeld van een dergelijke transfer die plaatsvond in zijn eigen selectie. William Gallas vertok naar Arsenal in de eerste periode van Mourinho. Daarop zegt de Portugees het volgende: “Ik had er geen problemen mee om hem te verkopen aan een rivaal. Het gebeurt constant in Europa”, waarmee hij United een hint lijkt te geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen