Van Basten: "Ben niet de baas bij Heerenveen"

11 augustus 2013, 07:30

Na de 4-2 overwinning op AZ van afgelopen weekend won SC Heerenveen zaterdag ook zijn tweede Eredivisieduel. NAC Breda werd met 0-2 verslagen. Coach Marco van Basten toonde zich na afloop bescheiden. Daarnaast herhaalde de oefenmeester dat hij Alfred Finnbogason wil behouden.

"We zijn gelukkig geweest", zei Van Basten tegen FOX Sports. "We konden weinig grip en controle op het duel krijgen. Uiteindelijk scoren we uit een vrije trap en een klutsbal, dus dan moet je je handen dichtknijpen. Maar ik ben blij dat we gewonnen hebben, ondanks dat we niet goed speelden. Verdedigend was het wel positief. Het gebeurde vorig jaar vrij weinig dat we de nul hielden."

Finnbogason legde vlak voor tijd de eindscore vast in het Rat Verlegh Stadion en staat daarmee al op drie doelpunten. Van Basten hoopt de IJslandse topscorer te behouden. "Het zou niet positief zijn als hij vertrekt, want hij is belangrijk voor de club. Zowel binnen als buiten het veld", stelde de coach. "En als clubs hem willen weghalen, dan zullen ze met grote bedragen moeten gaan smijten. Ik wil hem niet verkopen, maar ik ken mijn plaats en weet dat ik niet de baas ben bij Heerenveen. Maar ik zal er alles aan doen om hem te behouden. En als-ie dan toch verkocht wordt, dan moeten we in eerste instantie wel een goede vervanger voor hem halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen