Van Gaal: "In tweede helft heel slecht gespeeld"

15 augustus 2013, 00:09

Oranje gaf woensdag in de slotfase van de oefenwedstrijd in en tegen angstgegner Portugal een overwinning uit handen (1-1). Toch was bondscoach Louis van Gaal na afloop niet eens ontevreden over het resultaat in Faro.

"We hebben al lang niet meer verloren. We hebben bijvoorbeeld tegen Duitsland, Italië en Portugal gelijkgespeeld en als je daarvan niet verliest, dan denk ik dat je het goed doet", zei Van Gaal na afloop tegen SBS6. "Ik vond deze wedstrijd wel de minste van de drie. België, die we verloren, was eigenlijk ook beter."

"Voor rust hadden we bijvoorbeeld meer de wisselpass moeten gebruiken, want de andere kant was altijd vrij. Maar dat hebben we verzuimd", ging Van Gaal verder. "We hebben wel net zoveel kansen gehad als Portugal en wij hebben een doelpunt gemaakt. Dus dan kan je niets zeggen. In de tweede helft hebben we heel slecht gespeeld. Toen konden we de bal niet meer in de ploeg houden."

"Je zag ook dat het kaarsje bij sommige jongens uitging. En ik had alleen maar verdedigers op de bank zitten, maar die speelden juist erg goed", aldus Van Gaal. Daarbij doelde hij onder meer op debutant Paul Verhaegh. "Die speelde erg goed. Daar ben ik heel tevreden over, al had hij het wel makkelijk omdat hij Ronaldo kon overlaten aan De Vrij. Die kwam immers vaak naar het centrum. Daardoor kon Verhaegh in zijn sterkste kwaliteit spelen en dat heeft hij fantastisch gedaan."

Van Gaal kwam ook nog even terug op de gepasseerde Wesley Sneijder. "Ik heb hem al drie keer gezegd hoe ik over hem denk. Als hij fit is en in vorm, dan kan ik waarschijnlijk niet meer om hem heen. Maar dat hangt ook af van Van der Vaart, die vandaag goed heeft gespeeld. En het hangt ook af van hoe Maher, Van Ginkel en Wijnaldum presteren", legde de bondscoach uit. Een middenveld met zowel Sneijder als Van der Vaart is in elk geval geen optie meer voor de oefenmeester. "Dat heb ik geprobeerd, maar daar heb ik hoofdbrekens van gekregen."

Ook aan zijn werk beleeft Van Gaal niet altijd even veel plezier. "Bondscoach zijn is niet zo leuk. Want ik kan mijn spelers weinig beïnvloeden, aangezien ik hen maar acht of negen keer per jaar tot mijn beschikking heb. Clubtrainer zijn is wat dat betreft leuker, maar ik wilde de ervaring van een EK of WK eens meemaken. Die had ik nog niet, want de vorige keer had ik volgens velen gefaald. Ik vind van niet, maar goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen