Anderlecht-hooligan blijkt politieagent te zijn

19 september 2013, 11:41   Bijgewerkt: 19 september 2013, 12:16

Een sterk staaltje hypocrisie in Lissabon dinsdagavond. Voor de wedstrijd tussen Benfica en Anderlecht pakte de Portugese politie zeven Belgische voetbalsupporters op, nadat zij op de vuist gingen met Benfica-fans en ook een agent toetakelden. Één van de relschoppers blijkt echter zelf bij de Belgische politie te werken.

"Dat is niet erg collegiaal", concludeert een woordvoerder van de plaatselijke ordehandhaving. De opgepakte agent is in het dagelijks leven werkzaam bij het korps Brussel-West, meldt Het Laatste Nieuws. Het politiecollege zal een intern onderzoek opstarten zodra het rapport uit Lissabon ontvangen is, waarna de agent een gepaste tuchtmaatregel opgelegd krijgt.

Bij het duel waren 640 Anderlecht-supporters aanwezig. Volgens HLN kwamen minstens honderd van hen enkel en alleen om te knokken met de Benfica-aanhang. Dat begon al voor de wedstrijd, waar het op een metrostation al tot een flinke confrontatie kwam met de tegenstander. Meerdere Portugese fans raakten gewond bij het incident.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen