PSV blijft tweede na gelijkspel bij FC Twente

Ger
14 september 2013, 22:42

PSV heeft de kans laten liggen om de koppositie in de Eredivisie te veroveren. De Eindhovense ploeg speelde zaterdagavond gelijk in de uitwedstrijd tegen FC Twente: 2-2. Een zege had PSV voorbij de verliezende koploper PEC Zwolle geholpen.

Door het resultaat staan de Brabanders na zes wedstrijden op een punt van de eerste stek. Het slippertje van PSV kwam gezien de statistieken overigens niet geheel onverwacht. De ploeg wacht inmiddels sinds 2005 op een overwinning in de Grolsch Veste. Bovendien konden de manschappen van trainer Michel Jansen op hun beurt juist vertrouwen putten uit een prima serie. FC Twente was vooraf al zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de competitie.

Het optreden van de thuisploeg was niet veel beter, maar een van de eerste kansen leverde wel direct een doelpunt op. Uit een voorzet van Luc Castaignos vanaf rechts kon de geheel vrijstaande Shadrach Eghan simpel scoren. Na de openingstreffer had FC Twente het initiatief enkele minuten stevig in handen, daarna knokte PSV zich terug in de wedstrijd. Adam Maher en Georginio Wijnaldum zorgden voor gevaar, maar doelman Nick Marsman was bij de les.

Met Bakkali en Ola Toivonen als nieuwe offensieve krachten leken de Eindhovenaren te gaan doordrukken, maar FC Twente kwam snel met een passend antwoord. Na voorbereidend werk van Dusan Tadic en Castaignos tilde Quincy Promes de stand naar 2-1. Daarbij maakte de achterhoede van PSV een allerminst solide indruk. Dankzij een late treffer van Memphis Depay vertrok de titelkandidaat toch niet met lege handen uit Enschede. Zijn schot in de korte hoek was te machtig voor Marsman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen