Van den Ham: "Succes door beleid en plezier"

20 september 2013, 23:18

FC Dordrecht begon imponerend aan het nieuwe Jupiler League-seizoen met negentien punten uit de eerste zeven wedstrijden. De Schapenkoppen hadden derhalve vorige week al de eerste periodetitel kunnen winnen, maar bij Helmond Sport werd verloren. Ook tegen Willem II ging het vanavond mis (0-2), Omdat FC Eindhoven en Telstar evenmin wonnen, is de Bronzen Stier alsnog voor Dordt.

"De twee nederlagen zijn heel vervelend, maar de eerste periode gaat over negen duels en daarin hebben wij de meeste punten gepakt", zei coach Harry van den Ham na afloop tegen FOX Sports. "Ik heb voor de competitie al aangegeven dat Willem II de absolute titelkandidaat is vanwege de vele individuele kwaliteit. Deze nederlaag kwam dus meer door de tegenstander. Als we met de instelling van vanavond tegen Helmond Sport hadden gespeeld, hadden we wel een goed resultaat gehaald daar."

Het succes komt volgens Van den Ham door het beleid van de club. "Aan het begin had ik ook mijn twijfels, want we hadden een heel smalle selectie. Maar directeur Marco Boogers lukt het al jaren om spelers uit het niets tevoorschijn te halen. Ook nu weer. Er zitten jongens bij van wie ik denk dat ze in de toekomst kunnen doorgroeien tot de Eredivisie. We hebben gekeken naar wat we nodig hadden, en daar is Marco mee aan de slag gegaan. Wij hebben nu dubbele bezetting voor elke positie."

"Marco zorgt ook voor een klimaat zodat iedereen, maar dan ook echt iedereen zich hier alleen maar op het voetbal hoeft te richten. En wat ook nog onze kracht is, echt waar, is dat we veel plezier hebben. We lachen veel", besloot Van den Ham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen