Feyenoord laat het liggen: "Niet goed genoeg"

27 oktober 2013, 20:30

Het had zo'n mooie middag kunnen worden voor Feyenoord. Alle concurrenten hadden punten verloren en de Rotterdammers mochten zelf in eigen stadion aantreden tegen Heracles Almelo, een ploeg die vorig seizoen nog met 6-0 verslagen werd en nog nooit in de historie wist te winnen in de Kuip. De koppositie in de Eredivisie lonkte, maar negentig minuten later zag de wereld er heel anders uit.

Want in plaats van een zege en een koppositie, werd het een 1-2 nederlaag voor Feyenoord. Vrijwel niemand aan Rotterdamse kant haalde zijn niveau en een rode kaart voor Graziano Pellè, in de slotminuut, maakte de ellende compleet.

Na afloop van de wedstrijd kozen de meeste Feyenoorders er voor om de mixed zone van de Kuip, de ruimte waar schrijvende journalisten met de spelers kunnen praten, te ontlopen. Zelfs internationals als Daryl Janmaat en Jordy Clasie hadden geen zin om tekst en uitleg te geven bij de nederlaag, alleen Bruno Martins Indi en Tonny Vilhena bleken wél bereid om iets te zeggen. “We begonnen goed, maar in de tweede helft zakten we weg”, bromde Vilhena in gesprek met onder meer FCUpdate.nl.

Blom

Blom

De nederlaag van Feyenoord maakte het krankzinnige eredivisieweekend compleet. Want met FC Twente, PSV, Ajax, PEC Zwolle en dus Feyenoord liet de complete top-vijf opnieuw dure punten liggen. “Zaterdag was ik nog blij toen Mike van Duinen scoorde tegen FC Twente en toen RKC een punt pakte bij Ajax”, geeft Martins Indi toe. Geprofiteerd heeft Feyenoord dus echter niet en daar baalt de centrale verdediger flink van. “Dat spreekt voor zich. We hadden koploper kunnen zijn, maar staan nu zevende of achtste. Het was vandaag van onze kant gewoon niet goed genoeg.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen