Inter-tiental laat zege op Torino glippen

20 oktober 2013, 22:42   Bijgewerkt: 20 oktober 2013, 23:29

Internazionale heeft zondag twee punten verloren in de uitwedstrijd tegen Torino. De ploeg van Walter Mazzarri kwam twee keer op achterstand, maar leek desondanks met 2-3 te gaan winnen. Nicola Bellomo besliste in de negentigste minuut echter anders met een rake vrije trap: 3-3. Inter speelde bijna het hele duel met tien man; keeper Samir Handanovic werd al na vijf minuten van het veld gestuurd.

Handanovic kreeg rood omdat hij Alessio Cerci een directe scoringskans ontnam. Die actie kostte Inter bovendien een strafschop-tegen, maar de ingevallen reservegoalie Juan Pablo Carrizo beleefde een uitstekende entree. De Argentijnse sluitpost voorkwam dat Cerci vanaf elf meter de score opende.

Eerder in de wedstrijd was Cerci ook al dicht bij de 1-0, maar de clubtopscorer (zes goals) raakte toen de paal. Daarmee ging Torino dus aanvallend van start, wat in de twintigste minuut werd beloond. Net toen Inter iets beter in zijn spel leek te komen, schoot Alexander Farnerud de bal in de verre hoek. Cerci stond met een fraai passje aan de basis van de verdiende voorsprong van de thuisclub.

Het Internazionale-tiental kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Fredy Guarin, voor de pauze de meest gevaarlijke man van i Nerazzurri, trof doel met een knappe omhaal. Invaller Ciro Immobile bracht Torino acht minuten na de doelwissel voor de tweede keer aan de leiding, opnieuw na een actie van Cerci, maar wederom kwamen de bezoekers langszij. Dit maal al binnen twee minuten. Guarin zat er bij een voorzet vanaf links naast, maar Rodrigo Palacio zorgde alsnog voor de 2-2.

De Argentijnse aanvaller was een kwartier later ook verantwoordelijk voor de 2-3.  Invaller Ishak Belfodil stond met een versnelling op de rechterflank aan de basis van het doelpunt. Torino leek geknakt, maar kwam in de slotminuut toch op 3-3. Nicola Bellomo doelpuntte met een schitterende vrije trap, op een vergelijkbare positie met die van Pierre van Hooijdonk tegen SC Freiburg, in de UEFA Cup van 2002.

Inter staat nu gedeeld vijfde met Fiorentina, dat eerder op de dag met 4-2 won van Juventus. Beide teams hebben vijftien punten uit acht wedstrijden. Hellas Verona staat met één punt meer knap vierde. Nummers twee Napoli en Juventus hebben negentien punten. AS Roma gaat, zonder puntenverlies, aan kop in de Serie A.