Juventus vloert Milan na rust, Lazio-Fiorentina gelijk

6 oktober 2013, 22:39   Bijgewerkt: 7 oktober 2013, 01:05

In een aantrekkelijke topper heeft Juventus van AC Milan gewonnen. De regerend landskampioen was zondag in eigen stadion met 3-2 te sterk voor de geplaagde ploeg uit Milaan. Sebastian Giovinco en Giorgio Chiellini maakten in de laatste twintig minuten het verschil, al deed Sulley Ali Muntari nog wel iets terug. De Ghanees had Milan na negentien seconden ook al op een 0-1 voorsprong gezet.

AC Milan moest het in Turijn stellen zonder zijn spitsenkoppel Mario Balotelli- Stephan El Shaarawy. Eerstgenoemde zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit, naar aanleiding van zijn gedrag na het duel met Napoli (1-2 verlies), laatstgenoemde ontbrak vanwege een blessure. Maar al binnen twintig seconden had niemand bij i Rossoneri het meer over de afwezigheid van het tweetal.

Waar, gezien de vele blessures bij Milan, rekening werd gehouden met een simpele overwinning van Juventus, kwamen de bezoekers al binnen een minuut op 0-1. Op aangeven van Antonio Nocerino schoot Sulley Ali Muntari raak. Een bittere pil voor Juventus, dat dus direct in de achtervolging moest. Dat deed de thuisclub ook en dat werd al binnen een kwartier beloond. Andrea Pirlo verraste Milan-keeper Christian Abbiati uit een vrije trap en herstelde daarmee de balans.

Daarna trokken beide ploegen zich allerminst terug op eigen helft. Ze speelden beide voor de winst, wat leidde tot een leuke ontmoeting met mogelijkheden aan twee kanten. Het was uiteindelijk Juventus dat in de laatste twintig minuten het verschil maakte. De net ingevallen Sebastian Giovinco tekende in de zeventigste minuut voor de 2-1. Hij legde Cristian Zapata met een fraaie beweging in de luren en schoot vervolgens raak. Giorgio Chiellini gooide de kraker in de 75ste minuut op slot.

Daaraan ging enig tumult vooraf. Phillippe Mexes kreeg voor een overtreding op Giovinco een gele kaart en meteen daarachteraan zijn tweede voor commentaar op de scheidsrechter. Uit de resterende vrije trap raakte Pirlo de lat, maar in de rebound schoot verdediger Chiellini vol overtuiging binnen en was het beslist. Na slap werk van Paul Pogba pegelde Muntari nog wel de 3-2 binnen, maar die kwam te laat.

Bij de wedstrijd tussen Lazio en Fiorentina werd niet gescoord. De bezoekers uit Florence moeten het nog altijd stellen zonder de geblesseerde Mario Gomez. Zijn aanvalsmakker Giuseppe Rossi was een twijfelgeval, maar kon wel spelen. Desondanks wist La Viola niet te overtuigen in de hoofdstad. Lazio kreeg de betere kansen, maar Neto - niet onomstreden bij Fiorentina - hield zijn team op de been.

Juventus komt door de overwinning weer op gelijke hoogte met nummer twee Napoli. Beide teams hebben na zeven duels negentien punten, twee minder dan de nog foutloze koploper AS Roma. De club van Kevin Strootman was zaterdag superieur in de topper tegen Internazionale (0-3). Fiorentina (twaalf punten) en Lazio (elf) staan zesde en zevende. AC Milan is met acht punten terug te vinden op plaats twaalf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen