Lens is vaste waarde bij Oranje: "Zegt wel iets"

16 oktober 2013, 09:35   Bijgewerkt: 16 oktober 2013, 09:53

Jeremain Lens kwam in negen van de tien WK-kwalificatieduels in actie voor Oranje. Daarmee is de buitenspeler tot een belangrijke schakel in het Nederlands elftal verworden. "Ik voer gewoon mijn taak uit."

"Het betekent dat ik me goed heb ontwikkeld", zei hij na afloop van het laatste kwalificatieduel tegen Voetbal International. "Als je maar één wedstrijd niet hebt gespeeld, zegt dat wat. Ik ben er blij mee, en probeer de ontwikkeling die ik heb ingezet vast te houden bij (Dinamo, red) Kiev."

Lens weet dat hij scherp moet blijven om aanspraak te blijven maken op speeltijd. "Bij Oranje ben je nooit zeker van je plaats. In Kiev is dat niet anders. Als je niet goed traint, kan je dat je kop kosten. Dus je moet wel scherp blijven. Het zorgt ervoor dat ik niet verslap."

Die scherpte lijkt op dit moment aanwezig te zijn. Lens speelde tot dusver al zeventien maal in het shirt van zijn nieuwe club, en ook tegen Turkije speelde hij een puike wedstrijd. "Tegen Turkije greep ik op een moment goed in, dat was belangrijk, want had ik het niet gedaan, zouden de Turken waarschijnlijk hebben gescoord."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen