Ook Feyenoord laat het hopeloos afweten

27 oktober 2013, 16:25

Na FC Twente, Ajax en PSV is ook Feyenoord opnieuw tegen pijnlijk puntenverlies aangelopen. In de eigen Kuip volstond een overwinning op Heracles Almelo om de koppositie te pakken in de Eredivisie, maar de ploeg van coach Ronald Koeman ging met 1-2 onderuit. Een rode kaart voor topscorer Graziano Pellè, die in de slotfase een kopstoot uitdeelde, maakte de ellende voor de thuisploeg compleet.

De nederlaag tegen Heracles Almelo is een dreun van jewelste voor Feyenoord. Als enige van de teams in de top van de ranglijst was in het spel van de Rotterdammers de laatste weken een opgaande lijn te bespeuren. Een hele lichte, maar toch. Het leek, na de drie nederlagen in de eerste drie wedstrijden, allemaal steeds wat beter te gaan. Tegen Heracles had de voorlopige bekroning van de comeback moeten volgen, maar in plaats daarvan lijkt de ploeg nu weer helemaal terug bij af.

En dat terwijl Feyenoord het zichzelf zo makkelijk had kunnen maken. Al na veertig seconden had het 1-0 móeten zijn, toen de buitenspelval van Heracles Almelo compleet verkeerd open klapte. Drie Feyenoorders kwamen vrij voor Heracles-keeper Remko Pasveer te staan, maar Graziano Pellè hielp de reuzenkans om zeep. Hij negeerde Bruno Martins Indi, die vlak naast hem stond en de bal in het lege doel had kunnen tikken, en ging voor eigen succes. Zijn inzet ging echter voorlangs.

Dit doelpunt deed Feyenoord, opvallend genoeg, goed. De achterstand leek de ploeg wakker te schudden en in de resterende minuten van de eerste helft boog het deze 0-1 zowaar al bijna om in een 2-1 voorsprong. Omdat een pegel van Nelom op de paal belandde, bleef het echter bij 'slechts' 1-1. De Rotterdamse doelpuntenmaker was linksbuiten Jean-Paul Boëtius, die de bal na een korte combinatie in het Almelose zestienmetergebied keurig in de verre kruising krulde.

Met John Goossens en de debuterende Otman Bakkal als invallers ging Feyenoord in het laatste kwartier met de moed der wanhoop op jacht naar in ieder geval nog één punt, maar zonder resultaat. De ellende werd zelfs nog groter voor de thuisploeg, want Pellè kreeg in de laatste minuut rood nadat hij een kopstoot uitdeelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen