Steijn: "Maximale eruit halen op kunstgras"

23 oktober 2013, 17:42   Bijgewerkt: 23 oktober 2013, 20:31

De problemen rond de grasmat in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag moeten vanaf nu definitief verleden tijd zijn. Vandaag werd het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Dat is even wennen, geven coach Maurice Steijn en aanvoerder Danny Holla toe, maar ze kunnen er wel mee leven.

"Een jaar geleden had niemand kunnen bedenken dat we hier kunstgras zouden hebben", zegt Steijn tegenover De Telegraaf. "Het initiatief kwam vanuit de club en gemeente om het stadion breder te gebruiken dan alleen ADO Den Haag. Ik ben een liefhebber van echt gras, maar al hun argumenten snapte ik."

Vanwege het WK hockey volgend jaar in Den Haag, zou ADO aanvankelijk medio 2014 pas overstappen naar kunstgras. Maar vanwege de problemen met het natuurgras in het Kyocera Stadion is de wijziging eerder doorgevoerd. De duels met Vitesse en SC Heerenveen moesten vanwege de slechte staat van het gras worden afgelast. De wedstrijd tegen Vitesse werd drie weken geleden ingehaald, maar het veld waarop toen werd gespeeld, had meer weg van een zandbak.

"Het is even schakelen, maar we gaan het maximale eruit halen. Straks kunnen we elke dag in het stadion trainen", vervolgt Steijn. De oefenmeester hoeft het speelplan van ADO niet te herzien. "Het eerste waarmee we het ADO-publiek willen vermaken, is strijd en passie. Dat kan op deze mat. Dat de fans ontevreden zijn met het kunstgras snap ik, maar nogmaals, ik heb begrip voor de beslissing."

"Dit ziet er beter uit dan tegen Vitesse, dus dit is een goed alternatief", vult Holla aan. "Ik heb ook liever gewoon gras, maar dat zit er niet in. Dus het is even wennen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen