Ajax overtreft zichzelf met zege op FC Barcelona

26 november 2013, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dankzij dominant en aanvallend voetbal in de eerste 45 minuten en een ongekende werklust in het tweede bedrijf, heeft Ajax een topresultaat uit het vuur gesleept in de Champions League. De Amsterdammers wonnen in de ArenA met 2-1 van het grote FC Barcelona, de koploper van de Primera Division. In een ijzersterke eerste helft nam Ajax een 2-0 voorsprong, met tien tegen elf wist het de zege na rust veilig te stellen.

Eén verkeerde pass en één verkeerde beslissing. Dat was alles. Maar het was genoeg om een wedstrijd die een droomscenario kende, voor Ajax bijna op zijn kop te zetten. Na een verkeerde terugspeelbal van Ricardo van Rhijn besloot Joël Veltman vlak na rust aan de noodrem te trekken bij Neymar. Het gevolg: rood voor de jonge verdediger van Ajax en een penalty voor Barça, die benut werd door spelmaker Xavi.

Alles klopte bij Ajax, iedereen overtrof zichzelf. De uitblinker in deze fase aan Ajax-kant was Thulani Serero en de Zuid-Afrikaan was ook de man die de ArenA na negentien minuten deed ontploffen. Hij werkte een lage voorzet van Ricardo van Rhijn van dichtbij- ongedekt- achter doelman José Manuel Pinto. Een golf van euforie vulde het stadion, zeker omdat de voorsprong volledig verdiend was. Ajax domineerde, zoals coach De Boer wilde.

Het feest werd alleen maar groter toen Danny Hoesen ook de 2-0 maakte. De spits tikte van dichtbij binnen, nadat Pinto een schot van Viktor Fischer onvoldoende verwerkte. Ajax ging rusten met een 2-0 voorsprong, een scenario waar iedereen in Amsterdam vooraf alleen maar van kon dromen.

Op het veld telde voor Ajax in het restant van de partij nog maar één ding: volhouden. Dominant en aanvallend voetballen hoefde niet meer, belangrijk was nu alleen nog om een resultaat uit het vuur te slepen. Omdat Milan in Schotland namelijk een ruime voorsprong genomen had tegen Celtic, wist Ajax dat het minimaal een punt moest pakken om kans te houden op een plek in de volgende ronde van de Champions League.

Dat ene punt werden er zelfs drie. De tien Ajacieden knokten voor wat ze waard waren en hielden de elf Catalanen van een tweede doelpunt af. Het was soms billenknijpen, maar het lukte. Ajax is daardoor zeker van minimaal overwintering in de Europa League en mag over twee weken in Milaan strijden voor nog iets meer. En als het daar speelt met dezelfde flair en overtuiging als tegen Barça, is er geen enkele reden te bedenken waarom deze missie niet zou kunnen slagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen