Barça moet het flink ontgelden in Spaanse media

27 november 2013, 11:07

De nederlaag van FC Barcelona tegen Ajax bracht heel wat negatieve reacties teweeg in de Spaanse media. Ajax won met 2-1, dankzij treffers van Thulani Serero en Danny Hoesen. Dat Ajax-verdediger Joël Veltman een rode kaart zou krijgen, kon Ajax er niet van weerhouden om de overwinning over de streep te trekken.

De Catalaanse krant Sport windt geen doekjes om de teleurstellende prestatie van de Catalanen: “Dit was het slechtste Barcelona van het seizoen en waarschijnlijk ook het slechtste Barça in 5 jaar”, luidde het standpunt. Het spel van Barcelona kon El País ook niet bepaald bekoren: "Het zou goed zijn als de spelers even in Amsterdam blijven en leren hoe het moet. Ze lijk het namelijk vergeten te zijn."

Waar Barça het flink moest ontgelden, waren de Spaanse kranten lyrisch over Ajax. El Mundo Deportivo roemde de speelstijl van de Ajacieden: "De Ajax-school is springlevend. Het is mooi om in het huidige voetbal teams te zien die trouw blijven aan hun historie. Ajax is een vrolijke en aantrekkelijke ploeg. Het ging in de eerste helft als een pletwals over Barcelona heen.”

El Periódico is het hier roerend mee eens: "Ajax is een jonge ploeg met spelers die uit dezelfde bron hebben gedronken als de Barça-spelers. Ze waren niet alleen voetbaltechnisch oppermachtig, maar ook in de duels."

De Madrileense sportkrant AS spreekt van een voetballes voor Barcelona: “Barcelona kreeg in Amsterdam een ontnuchterende les van Ajax, dat zelfs bijna de helft van de wedstrijd met een man minder speelde. De les voor Barcelona is des te vernederender vanwege de tegenstander, de manier waarop en de plek waar het gebeurde. Ajax gaf 45 minuten lang een masterclass in positiespel. Barcelona werd bespeeld zoals het normaliter haar tegenstanders bespeeld.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen