Bresciano wil lange schorsing na transfer aanvechten

20 november 2013, 14:44

Er is in Australië veel ophef ontstaan over de schorsing van Mark Bresciano. De FIFA schorste de mogelijk nieuwe aanvoerder van het nationale elftal voor vier maanden, en legde hem een boete van ongeveer 1,3 miljoen euro op. Hij gaat in beroep tegen de uitspraak.

De 33-jarige Australiër stapte in augustus over van Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emeraten naar Al Gharafa, spelende in Qatar. Al Nasr beweert dat de international op vakantie was gegaan, en simpelweg niet is teruggekeerd nadat hij om meer salaris had gevraagd.

Daarop stapte Al Nasr naar de FIFA, die in het nadeel van Bresciano besliste. Mogelijk laat de club zelf ook beslag leggen op het geld van de speler, wegens contractbreuk. Bovendien mag Al Gharafa een jaar lang geen nieuwe spelers registreren.

Bresciano zegt dat hij niets fout heeft gedaan. "Ik heb niets illegaals gedaan. Ik denk dat ik wel een kans maak als ik in beroep ga", liet hij weten aan AAP. "Ik krijg het beste juridische advies dat er is. Ik denk dat er de komende dagen wel meer bekend wordt."

De aanvallende middenvelder heeft, nu Australië in Ange Postecoglu een nieuwe bondscoach heeft gevonden, aangegeven graag aanvoerder te worden. Met een schorsing van vier maanden, in aanloop naar het WK van komende zomer, lijkt deze ambitie in rook op te gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen