Cillessen vond zichzelf slecht: "Baal ontzettend"

16 november 2013, 16:05

Jasper Cillessen stond na afloop van de oefenwedstrijd tussen Nederland en Japan (2-2) met de pest in zijn lijf de media te woord. De doelman van Ajax, die de voorkeur kreeg boven Tim Krul en Maarten Stekelenburg, was ontevreden over zijn optreden.

"Ik baal ontzettend", zei hij tegen FCUpdate.nl. Hoewel de doelman geen in het oog springende fouten maakte, was hij zeer kritisch op zichzelf. "Ik vond mezelf slecht. Voetballend, bijvoorbeeld. Ik leed te veel balverlies, dat moet beter. Ik weet niet hoe het kwam, het slechte veld mag geen excuus zijn. Ik moet bij mezelf te rade gaan."

Dat Cillessen in de tweede helft nog wel een paar Japanse kansen onschadelijk wist te maken en zodoende een nederlaag af wist te wenden, fleurde hem amper op. "Nee, want het gaat om het team. Met die paar reddingen ben ik dan niet bezig."

Cillessen baalt vooral van zijn, naar eigen zeggen, mindere optreden omdat hij deze week nadrukkelijk het vertrouwen kreeg van bondscoach Louis van Gaal. De hele week was duidelijk dat hij onder de lat zou staan in Genk. "Het was prettig om dat vertrouwen van de coach te voelen. Misschien baal ik juist daarom nu wel extra. Of ik komende dinsdag tegen Colombia ook weer speel? Geen idee. Dat weet ik niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen