De Boer rekent op 'feest': "Twee aanvallende teams"

25 november 2013, 13:59

Frank de Boer verwacht dinsdag, als Ajax en FC Barcelona in de Amsterdam ArenA tegenover elkaar staan, een mooie voetbalavond. Het feit dat de geblesseerde vedette Lionel Messi ontbreekt bij de Catalanen, verandert daar volgens de coach niets aan. "Ook zonder hem staat er nog een aardig team."

Hij werd de afgelopen jaren verkozen tot beste speler van de wereld en maakte in de heenwedstrijd tegen Ajax, eerder dit seizoen, drie goals. Het is dus niet zo gek dat het tijdens de persconferentie van Ajax-coach Frank de Boer, een dag voor de return tegen Barça, aanvankelijk vooral over de absentie van Argentijn ging.

De Boer wil dat Ajax niet te veel naar de tegenstander, of het ontbreken van Messi, kijkt. “Als wij top zijn en Barça ook, hebben zij normaal gesproken meer kwaliteit. Maar in het voetbal wint niet altijd de beste ploeg. Wij hopen, door ons eigen spel te spelen, het beste uit onszelf te halen. Het gaat ons vooral om het voetbal zelf. Als dat goed is, is de kans op een leuk resultaat vele malen groter. We moeten het als team doen.”

“Met Ajax en FC Barcelona staan twee teams tegenover elkaar die aanvallend voetbal willen spelen”, vervolgde hij. “Ik ga er dus vanuit dat het een voetbalfeest wordt.”

Hoe De Boer zijn elftal precies vorm gaat geven, liet hij in het midden. De vraag lijkt vooral wie in de spits staat, Danny Hoesen of Davy Klaassen. Door blessures zijn drie andere opties voor die positie, Siem de Jong, Kolbeinn Sigthórsson en Bojan Krkic, niet beschikbaar. Hoesen stond afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (3-0) in de basis als spits, Klaassen speelde onlangs bij Jong Oranje op die positie.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Barcelona: Cillessen- Boilesen, Veltman, Moisander, Van Rhijn- Blind, Serero, Poulsen- Fischer, Klaassen, Schöne

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen