Hasselbaink: "België nu beter dan Oranje"

26 november 2013, 11:32

Jimmy Floyd Hasselbaink hoopt dat Nederland het komende wereldkampioenschap niet in een groep met België komt. De voormalig Oranje-international is momenteel coach van het Belgische Royal Antwerp en weet uit ervaring dat wedstrijden tussen België en Nederland altijd lastig zijn. Dat zegt hij in een interview op FIFA.com.

"Wedstrijden tegen België zijn altijd bijzonder, die maken iets los. In 1998 speelden we ook tegen ze. Wij hadden het betere team, maar we kwamen door de onderlinge rivaliteit niet verder dan een gelijkspel. Op dit moment denk ik dat België een betere ploeg heeft dan Nederland, dus daarom is het helemaal zaak om ze te ontlopen. Hetzelfde geldt voor gastland Brazilië, Argentinië en Duitsland. Zo lang je die teams ontloopt, maak je kans."

Zelf was Hasselbaink er in 1998 bij toen Oranje de halve finale haalde. "Dat toernooi hadden we moeten winnen", zegt hij nu. "We verloren de halve finale na strafschoppen van Brazilië, maar waren de betere ploeg. Dat vind ik nog altijd ontzettend zonde, maar bij een strafschoppenserie is het altijd een kwestie van 50/50."

Op het WK van 1998 opende Oranje de groepsfase met een 0-0 gelijkspel tegen België. In die wedstrijd werd Patrick Kluivert met een rode kaart van het veld gestuurd, na een akkefietje met Lorenzo Staelens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen