Hoe houdt Ajax zicht op Europese overwintering?

25 november 2013, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na vier groepswedstrijden is er nog veel mogelijk voor Ajax in de Champions League. De ploeg staat derde, maar de achterstand op nummer twee AC Milan (één punt) is even groot als de voorsprong op hekkensluiter Celtic. De komende twee duels zal duidelijk worden of Ajax doorgaat in de Champions League, verder mag in de Europa League of zijn Waterloo vindt in Europa. FCUpdate.nl zet de scenario's voor de komende speelronde, als Ajax thuis tegen FC Barcelona speelt, op een rijtje.

Scenario 1: Ajax wint van FC Barcelona

Wint Ajax van Barça, dan blijft het hoe dan ook tot de laatste speeldag in de race om een plek bij de laatste zestien in de Champions League. Als Celtic de thuiswedstrijd tegen AC Milan niet wint, is een vervolg in de Europa League voor de Amsterdammers veiliggesteld. In dit scenario zou een gelijkspel tussen Celtic en Milan voor Ajax het droomscenario zijn. In dat geval is Ajax namelijk verzekerd van minimaal de derde plek in de groep én neemt het de tweede plaats over van Milan. Op de slotdag heeft Ajax dan in San Siro aan een punt genoeg om de volgende CL-ronde te halen. Wint Milan van Celtic, dan moet Ajax winnen in Italië om bij de eerste twee te eindigen.

Scenario 2: Ajax speelt gelijk tegen FC Barcelona

Als Celtic dinsdag drie punten pakt tegen Milan en Ajax en Barça gelijkspelen, staat de hele groep op zijn kop. Ajax komt dan met Milan op de laatste plaats terecht, Celtic klimt van de vierde naar de tweede plaats. Een overwinning in Milaan is dan voor de manschappen van Frank de Boer genoeg om door te mogen in de Champions League, mits Celtic niet weet te winnen op bezoek bij FC Barcelona.

Scenario 3: Ajax verliest van FC Barcelona

Zelfs een verlies van Ajax tegen FC Barcelona hoeft niet fataal te zijn voor de kansen van de Amsterdammers om de volgende CL-ronde te halen, maar het is dan wel afhankelijk van het resultaat in Schotland. Wint AC Milan, dan is Ajax uitgeschakeld in de CL. Spelen Celtic en Milan gelijk, dan blijft alles mogelijk. Een zege in San Siro is in dit scenario sowieso voldoende voor Ajax om tweede te worden in de groep, omdat het op basis van het betere onderlinge resultaat hoe dan ook boven Celtic blijft. Ook een overwinning van Celtic op Milan hoeft, in dit scenario, niet ongunstig te zijn voor Ajax. Ook dan is een zege in San Siro namelijk genoeg om te overwinteren in het miljoenenbal, op de voorwaarde dat Celtic niet wint in Camp Nou. In dit scenario geldt dat Ajax bij een nederlaag of gelijkspel in Milaan als laatste eindigt in de groep.

De Boer verwacht beslissing op slotdag

Tijdens zijn persconferentie een dag voor de wedstrijd tegen FC Barcelona ging Ajax-coach Frank de Boer ook kort in op de situatie in de groep. Aan een echte voorspelling waagde hij zich echter niet. "Het is moeilijk te zeggen, voor ons is het belangrijk dat Milan geen drie punten pakt bij Celtic. Wij kijken vooral naar onze eigen wedstrijd, maar ik verwacht dat de beslissing pas op de laatste speeldag valt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen