Ibrahimovic pakt zevende Zweedse Gouden Bal

12 november 2013, 09:38

Zlatan Ibrahimovic is uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar. Daarmee won hij de trofee voor de achtste keer, waarvan de zevende keer op rij. Hij won alle edities vanaf 2007. Daarvoor wist de Zweed in 2005 al eens beslag te leggen op de Guldbollen. Fredrik Ljungberg was in 2006 de laatste winnaar voor Ibrahimovic aan zijn imposante reeks begon.

"Wat moet ik zeggen na acht Gouden Ballen?", reageerde de spits van Paris Saint-Germain tegenover Aftonbladet. "Kun je ook gewoon een auto winnen of iets? Misschien na tien keer. Maar mijn dank gaat uit naar mijn team, de coach, de staf en alle spelers in Parijs. Ook wil ik mijn familie bedanken, volgens Helena (zijn vriendin, red.) doe ik dat nooit, dus bij dezen."

Het einde is nog niet in zicht, denkt hij. "Ik wil altijd beter worden, altijd beter zijn dan het vorige jaar. Ik voel me sterker dan ooit", besloot de 32-jarige spits. Naast het behalen van de Guldbollen is Ibracadabra ook nog genomineerd voor de Ferenc Puskas Award, waarmee het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar wordt beloond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen