Meulensteen verkoos gezin boven miljoenen Qatar

13 november 2013, 10:26   Bijgewerkt: 13 november 2013, 10:32

René Meulensteen werd de afgelopen maand diverse malen in verband gebracht met een technische rol bij Qatar. Hij kon tot 2022 technisch directeur worden bij de voetbalbond van het steenrijke land, maar zag hier toch van af. Vele miljoenen Qatarese dollars lonkten, maar zijn gezin was volgens Voetbal International de reden om in het Engelse Wilmslow te blijven wonen.

Daar woont hij al enkele jaren, met zijn vrouw en drie kinderen. Het ligt een kleine 30 kilometer van Manchester vandaan, waar Meulensteen bij het plaatselijke United jarenlang veldtrainer was. Onder manager Alex Ferguson droeg hij bij aan de grote successen van The Red Devils.

De keuze om de Qatarese dollars te laten voor wat ze zijn, lijkt opmerkelijk. Omdat hij al contact had met de bond van de steenrijke oliestaat, wees hij een dienstverband bij 1.FC Nürnberg af. Uiteindelijk werd Gertjan Verbeek daar de eindverantwoordelijke.

Bij Qatar kon Meulensteen een contract tekenen tot het WK van 2022, wanneer het voetbaltoernooi in eigen land wordt georganiseerd en Qatar goed voor de dag wilde komen. Wat hij nu gaat doen, is nog onbekend, al brengen diverse Engelse media hem in verband met de vacante managerspositie bij Crystal Palace. De hekkensluiter van de Premier Division had Aitor Karanka op het oog, maar die lijkt een contract bij Middlesbrough te tekenen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen