Stekelenburg: "Oranje veranderd onder Van Gaal"

13 november 2013, 11:22   Bijgewerkt: 13 november 2013, 11:34

Maarten Stekelenburg werd door bondscoach Louis van Gaal opnomen in de definitieve selectie voor de oefenwedstrijden tegen Japan en Colombia. Het is alweer meer dan een jaar geleden sinds de sluitpost het Oranje-doel verdedigde. Sindsdien is er veel veranderd, weet ook Stekelenburg.

Zeker van zijn plek onder de lat is hij absoluut niet meer. Tot en met het EK van 2012 was hij een vaste waarde in het doel van het Nederlands elftal. Zijn positie was onder Bert van Marwijk onaantastbaar, maar onder Van Gaal werd alles anders. Er was kritiek op zijn optreden tegen België (15 augustus 2012, 4-2 verlies, red.), al ligt het daar niet aan volgens de boomlange doelman. "Mijn laatste interland was de uitwedstrijd tegen Roemenië die we met 4-1 wonnen, en waarin ik goed speelde", herinnert hij zich in gesprek met Metro.

Daarna namen Tim Krul, Kenneth Vermeer, Michel Vorm en recent Jasper Cillessen de plaats onder de lat over.  Ook Jeroen Zoet was diverse malen in beeld, maar mocht tot op heden nog niet debuteren. De concurrentie is groot, en Stekelenburg is in een jaar tijd verworden tot een uitdager, in plaats van een vaste waarde. Dat hij onder Van Gaal geen zekerheidje is, vindt hij niet erg. "Er is wel iets veranderd onder deze bondscoach. Als je goed speelt, krijg je een kans."

Bij Fulham krijgt hij daarvoor nu de kans. Over de transfer van AS Roma naar de ploeg van Martin Jol twijfelde hij geen moment. "Ik wilde altijd al in Engeland spelen en hier voel ik vertrouwen. Fulham is een warme club die goed bij me past. Het Engelse voetbal ligt me beter dan het Italiaanse voetbal".

De druk ligt echter hoog bij zijn nieuwe ploeg. Coach Jol ligt onder vuur, nu de ploeg op de achttiende plaats staat. Degradatie naar het tweede niveau denkt Stekelenburg niet aan. "Dat gebeurt ook niet. Ik wil gewoon lekker voetballen, ik heb mijn portie pech wel gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen