Groep B: sneeuw verpest Galatasaray-Juventus

10 december 2013, 21:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen Galatasaray en Juventus in groep B van de Champions League is dinsdag in de 33ste minuut bij een 0-0 stand definitief gestaakt. Zware sneeuwval maakte verder spelen in Istanbul onmogelijk. Het duel wordt morgen (woensdag) vanaf 13.00 uur uitgespeeld.

Bij de aftrap, met de van een hamstringblessure herstelde Wesley Sneijder in de basis bij Galatasaray, was het veld in de Türk Telekom Arena nog mooi groen. Maar een zware sneeuwbui bracht daar in een paar minuten totale verandering in. Door de sneeuw kon de bal niet meer voldoende rollen en was de Portugese scheidsrechter Pedro Proença na ruim een half uur genoodzaakt om af te blazen. Er werd nog wel geprobeerd de lijnen sneeuwvrij te maken, maar omdat het bleef sneeuwen, had dat weinig zin.

Galatasaray moet winnen van Juventus om de achtste finales van de Champions League te bereiken. Bij elk ander resultaat gaan de Italianen samen met poulewinnaar Real Madrid verder. Galatasaray en Juventus zijn in elk geval minimaal verzekerd van Europa League-voetbal, doordat FC Kopenhagen met 0-2 verloor van Real Madrid. Galatasaray heeft weliswaar net als de Denen vier punten, maar het onderling resultaat is in Turks voordeel.

Real Madrid dankte de zege in Kopenhagen aan doelpunten van Luka Modric en Cristiano Ronaldo. Laatstgenoemde scoorde na voorbereidend werk van Pepe, Modric trof doel met een fraaie uithaal van twintig meter. De Kroaat creëerde de ruimte voor zichzelf door oud-Vitessenaar Claudemir met een slimme kapbeweging opzij te zetten. In de slotfase kreeg Ronaldo nog een grote kans op de 0-3, maar hij liet een strafschop onbenut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen