Sneijder beslist bizar CL-duel in Turks voordeel

11 december 2013, 15:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wesley Sneijder heeft Galatasaray een plek in de achtste finale van de Champions League bezorgd. In het restant van de wedstrijd tegen Juventus, die dinsdagavond wegens hevige sneeuwval gestaakt werd en moest worden uitgespeeld op een erbarmelijk slecht veld, maakte de Utrechter vlak voor tijd het beslissende doelpunt. Hierdoor is Juventus, de kampioen van Italië, uitgeschakeld in het miljoenenbal.

Het gaat om miljoenen en spelers en clubs doen er dagen, weken of soms zelfs maanden alles aan om goed te kunnen presteren. Maar de belangen van clubs en spelers lijken even niet te tellen als de UEFA het voor het zeggen heeft. Iedereen kon vaststellen dat voetballen op de grasmat van Galatasaray woensdag eigenlijk niet kon, maar het moest. Het toernooi, waar wereldwijd miljarden in omgaan, mocht niet uitlopen of enige vorm van vertraging oplopen. En dus stonden Galatasaray en Juventus woensdag op het veld, op een grasmat waar honden hun neus voor zouden ophalen.

De wedstrijd werd hervat in de 33ste minuut, het moment waarop arbiter Proença het dinsdagavond welletjes vond. De eerste helft van de hervatting was dus na een dikke tien minuten alweer voorbij en hoewel onder meer Juventus-coach Antonio Conte en Galatasaray-vedette Didier Drogba er bij het verlaten het veld bij Proença op aandrongen om de wedstrijd alsnog opnieuw te staken, werd er een kwartier later gewoon afgetrapt voor de tweede helft. Deze laatste 45 minuten, op dit loodzware en drassige veld, zouden bepalen of Galatasaray of Juventus verder mocht in de Champions League.

Goed voetbal was niet mogelijk, waardoor beide teams vooral de lange bal gebruikten. Met name Galatasaray pompte de bal regelmatig voor het vijandige doel, in de hoop dat het speeltuig een keer goed zou vallen. Eén treffer was voor de Turken immers voldoende om Juventus, de kampioen van Italië, uit de achtste finale te houden. Bijna kwam die goal er ook, maar een schot van Drogba kon worden gered door doelman Gianluigi Buffon. Andere Turkse pogingen misten richting of kracht.

Juventus beperkte zich, op een enkele speldenprik na, vooral tot tegenhouden. Dat leek te lukken, tot Sneijder vlak voor tijd in balbezit kwam. De kleine spelmaker snelde langs zijn tegenstander en schoot de bal diagonaal achter Buffon in de verre hoek. De Oranje-international zorgde hiermee voor een explosie van vreugde in het, ondanks het merkwaardige tijdstip de barre omstandigheden aardig gevulde, stadion van Galatasaray.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen