Gillet blij met dertien maanden schorsing: "Redt mijn eer"

28 januari 2014, 11:09
Foto: © ProShots

Jean-François Gillet kan zich toch richten op een hervatting van zijn carrière. De 34-jarige doelman kreeg afgelopen zomer een schorsing van maar liefst 43 maanden opgelegd omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een matchfixing-schandaal, maar deze straf werd vrijdag door het Italiaans Sporttribunaal TNAS flink gereduceerd. In plaats van 43, hoeft de Belgische keeper nu 'slechts' dertien maanden toe te kijken.

Omdat een groot deel van deze dertien maanden al achter de rug is, kan Gillet in augustus weer keepen. Dat is een enorme opluchting voor de doelman, geeft hij toe. "Na al die verschrikkelijke beschuldigingen is mijn naam eindelijk gezuiverd", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Nu is zwart op wit bewezen dat ik geen bedrieger ben." Het TNAS heeft Gillet voor dertien maanden geschorst omdat hij 'verdachte feiten niet gemeld heeft', niet omdat hij zelf wedstrijden beïnvloed zou hebben. "Het feit dat ik aanvoerder van Bari was en met al mijn ervaring had moeten merken dat er iets vreemds aan de hand was, werd als een verzwarende omstandigheid beschouwd."

"Maar mij is nooit iets gezegd", zegt de negenvoudig international. "Mij is nooit gevraagd mee te doen aan wedstrijdvervalsing. Ik was van niets op de hoogte. Er gingen wel geruchten, maar kan of moet je geruchten rapporteren? Het feit dat nu duidelijk gemaakt is dat ik niet betrokken ben bij omkoping redt mijn eer. Dat is voor mij het belangrijkste. Nu die definitieve uitspraak er is, kan ik eindelijk spreken en een bladzijde omslaan."

Nu zijn schorsing teruggebracht is, ziet Gillet licht aan het einde van de tunnel. "Ik voelde me rotslecht door die schorsing van 43 maanden. Dat was het einde van mijn loopbaan, een drama! Terwijl ik op dat moment top was bij Torino. Gelukkig ben ik er niet aan ten onder gegaan. Intussen train ik weer met de groep, want de club rekent op mij voor volgend seizoen. Je kunt niet geloven hoeveel deugd het doet om weer op dat veld te staan."

Het matchfixing-schandaal rond Gillet dateerde uit 2008 en 2009, toen de keeper voor Bari speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen