Blunder Gentenaar zet PEC Zwolle in finale

26 maart 2014, 22:50   Bijgewerkt: 27 maart 2014, 01:24

PEC Zwolle staat voor de derde keer in de clubgeschiedenis in de finale van de KNVB Beker. De ploeg won de halve finale met 2-1 van NEC, maar gemakkelijk ging het niet. De bezoekers gaven weinig weg en kregen zelfs de betere kansen, maar door een enorme fout van doelman Dennis Gentenaar wist PEC het duel toch te winnen.

PEC Zwolle herpakte zich en maakte ook de eerste goal. Drost kreeg de bal voor zijn voeten en schoot raak. NEC-doelman Gentenaar zag er niet helemaal goed uit, al kon hij het excuus gebruiken dat hij de bal te laat zag. Na de openingstreffer dacht PEC door te kunnen zetten, maar dat liep anders. NEC maakte goed gebruik van de lengte voorin en na doorkoppen van Higdon schoot verdediger Conboy prachtig raak.

De bezoekers kregen de betere kansen, maar PEC Zwolle scoorde. Dat had de ploeg niet te danken aan geweldig spel of uitgespeelde kansen, maar aan een enorme blunder van doelman Gentenaar. Maikel van der Werff besloot het maar eens van grote afstand te proberen en daarmee maakte hij achteraf gezien een goede keuze. Het schot was aardig, niet meer dan dat, maar toch te lastig voor de ervaren Gentenaar. De doelman liet de bal glippen en gaf zo de finaleplaats cadeau.

Voor PEC Zwolle zal het weinig uitmaken hoe de finale is bereikt. Het spel liet veel te wensen over, maar daar zal niemand zich meer druk om maken wanneer de bussen richting Rotterdam klaar staan. Bij NEC zal het wel even duren voor de klap verwerkt is. De club uit Nijmegen vecht in de competitie tegen degradatie en vanavond lag er een geweldige kans om de finale te halen. Voor Gentenaar is het helemaal zuur. De doelman stopt na dit seizoen en hij zal als geen ander beseffen dat hij zichzelf een prachtig afscheid heeft ontnomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen