Wenger blij: "Özil is over penaltyincident heen"

10 maart 2014, 09:41

Arsene Wenger denkt dat de vormcrisis van Mesut Özil ten einde is. De middenvelder was afgelopen weekend in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton (4-1 winst) met een doelpunt en assist weer belangrijk voor Arsenal. Daarvoor kende de Duitser een moeilijke periode, met als dieptepunt de gemiste strafschop tegen Bayern München.

Wenger zegt in gesprek met ESPN dat zijn pupil het penaltyincident achter zich gelaten heeft. "Ik denk dat hij erover heen is. Hij krijgt dinsdag een mooie kans om te laten zien hoe goed hij is", doelt de oefenmeester op de return in de Champions League met Bayern. "Ik denk dat de gemiste strafschop hem mentaal zeer veel heeft gedaan. Het was niet alleen fysiek, maar vooral mentaal. Hij had het gevoel dat hij het team heeft laten zitten op een zeer belangrijk moment. Soms is een mentale wond hetzelfde als een fysiek probleem. Je kunt praten en praten, maar het heeft tijd nodig om te herstellen."

Özil geef zaterdag tegen Everton weer een teken van leven, tot vreugde van Wenger. "Ik hou van de manier hoe hij scoorde, gewoon kalm en vol vertrouwen. Hij had goede loopacties in de wedstrijd en speelde uitmuntend vanaf de eerste minuut. Het is een zeer belangrijke overwinning voor hem en het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen