Ajax-aanvoerder De Jong twijfelt over toekomst

Ger
29 april 2014, 08:32

Siem de Jong mocht zondag als aanvoerder van Ajax wederom de kampioensschaal in ontvangst nemen, maar op persoonlijk vlak was zijn seizoen geen succes. De aanvallende middenvelder had te maken met blessureleed, waardoor hij veel wedstrijden vanaf de tribune moest bekijken. Met nog één contractjaar in Amsterdam voor de boeg, is zijn toekomst voorlopig onduidelijk..

"Het was mooi om die schaal weer in de lucht te houden, maar het is heel jammer dat ik zo weinig heb gespeeld dit seizoen", zegt De Jong in Sp!ts. "Ik hoopte dat ik in ieder geval de laatste fase van het seizoen had kunnen spelen. Daarom baalde ik ook erg, toen ik bij NAC weer geblesseerd raakte. Of ik mezelf iets kwalijk kan nemen? Een beetje wel. In de week na NAC had ik een test gepland staan. Een krachttest die ik wel vaker voor mezelf had gedaan. Zo van: ik wil wel eens zien hoe ik ervoor sta. En drie dagen ervoor raakte ik weer geblesseerd. Dat neem ik mezelf een beetje kwalijk. Ik hoopte dat het al sterk genoeg was en ik wachtte te lang met die test."

De Jong beseft dat de topclubs nu waarschijnlijk niet voor hem in de rij zullen staan. "Ik had gehoopt een topseizoen te draaien en dan op een mooie manier te vertrekken. Nu wordt het natuurlijk wel wat lastiger om weg te gaan. Ik had het me wel iets anders ingebeeld. Het is altijd de bedoeling geweest om na dit seizoen te vertrekken. Vorig jaar wilde ik alleen vertrekken als er bepaalde clubs kwamen. Nu zal ik iets breder kijken en moet ik misschien iets minder selectief zijn. Een andere optie is om een jaar bij te tekenen om te wachten op een mooiere club. Maar ja, het is vooraf toch moeilijk om te zeggen wat een mooie club voor mij is. Bij mijn broer Luuk dachten we ook dat Borussia Mönchengladbach een mooie club voor hem was en dat pakte ook niet goed uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen