Basisformatie Oranje tegen Ecuador lijkt al duidelijk

15 mei 2014, 14:12

De basisopstelling van Nederland in de eerste oefenwedstrijd richting het WK, zaterdag tegen Ecuador, lijkt al vast te staan. Op basis van de training van donderdag in Hoenderloo én uitlatingen van bondscoach Louis van Gaal kan worden geconcludeerd welke elf spelers in de ArenA aan de aftrap verschijnen.

Van Gaal doet tegen Ecuador geen beroep op Tonny Vilhena, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes, de vier voegen zich tijdelijk bij Jong Oranje. En omdat Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Jeremain Lens, Nigel de Jong en Arjen Robben wegens clubverplichtingen nog ontbreken, bestaat de wedstrijdselectie uit slechts zeventien spelers, inclusief vier keepers. Van Gaal liet weten dat hij vrijwel alleen spelers in de basis gaat zetten die al anderhalve week met hem trainen, met één uitzondering: aanvoerder Robin van Persie.

Op basis van een trainingsvorm kan worden geconcludeerd dat Terence Kongolo links achterin staat tegen Ecuador, het middenveld wordt gevormd door Jordy Clasie, Daley Blind en Georginio Wijnaldum. Voorin speelt Memphis Depay naast Robin van Persie, de PSV'er is in die rol de vervanger van Arjen Robben. Met Jonathan de Guzman, Ron Vlaar, Patrick van Aanholt en Paul Verhaegh zitten slechts vier veldspelers op de bank.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Ecuador: Cillessen; Kongolo, Martins Indi, Veltman, De Vrij, Janmaat; Clasie, Blind, Wijnaldum; Depay, Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen