Sparta vecht zich naar gelijkspel tegen Dordrecht

Ger
15 mei 2014, 21:08
Sparta vecht zich naar gelijkspel tegen Dordrecht

De eerste wedstrijd tussen Sparta en FC Dordrecht in de finale van de play-offs om promotie/degradatie heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. In een doelpuntrijk duel sleepte de thuisploeg op karakter een gelijkspel uit het vuur tegen een beter voetballend Dordrecht: 2-2. Op Het Kasteel scoorden Mimoun Mahi en Jaime Bruinier voor Sparta, Donovan Deekman (eigen doelpunt) en Giovanni Korte troffen doel voor de bezoekers.

Sparta is door het gelijke spel nog altijd volop om de race om het kunststukje dat SC Heerenveen in 1990 uithaalde te herhalen. Destijds promoveerden de Friezen als de nummer zestien van de Eerste Divisie naar de Eredivisie. Ook Sparta eindigde dit seizoen als zestiende maar de ploeg van Gert Kruys bewees vervolgens dat de play-offs een competitie op zich zijn door FC Eindhoven en NEC te verslaan. Na de remise in Rotterdam valt zondag 18 mei op de Krommedijk de beslissing welke van de twee clubs zich volgend jaar mag gaan opmaken voor de Eredivisie.

Twee minuten na de openingsgoal kropen de Spartanen door het oog van de naald. Eerst trof Loen, na een mooie passeerbeweging, met een kiezelhard schot de paal en uit de rebound werkte Korte de bal tegen de kruising. Dit was het sein voor Sparta om de verdedigende stellingen te verlaten en ineens was het Dordrecht dat onder druk kwam te staan. Huseyin Dogan verraste Warner Hahn bijna in de korte hoek met een slim genomen vrije trap en heel Sparta claimde een penalty na een handsbal van Gladon. Pol van Boekel wuifde de protesten echter weg waardoor de bezoekers met een verdiende voorsprong konden gaan rusten.

De bezoekers hadden het duel volledig onder controle maar Dordrecht verzuimde om Sparta de genadeklap toe te dienen. Tien minuten voor tijd kreeg Dordrecht de deksel op de neus. Uit het niets kreeg invaller Bruinier de bal voor zijn voeten en de middenvelder besloot om vanaf twintig meter zijn geluk te beproeven. Doordat zijn schot nog even van richting werd veranderd had Hahn er geen antwoord op: 2-2. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen